top of page

GENERACIÓ (H)ORIGINAL és un retrat coral representatiu d’un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona, al Raval. Un espai de trobada i de relacions poètiques que al llarg de 16 anys ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia en llengua catalana. Un grup de poetes que ha revolucionat el panorama poètic del país.

 

Aquest cau va néixer l'any 2001 de la mà de la poeta Meritxell Cucurella-Jorba i Gigi Marzullo com a primer equip gestor. Més endavant, el 2002, Ferran Garcia fins a l’actualitat, i Josep Pedrals fins al juliol del 2015, han estat al capdavant de la programació, no sense la inestimable col·laboració de Núria Isanda. Al darrere hi ha hagut sempre l’empresari Manel Pérez.

 

Una etapa, un espai i un grup de poetes que queden fixats des de la seva contemporaneïtat. Un projecte fotogràfic que és balanç i testimoni viu d'un temps i d’una generació de generacions.

Autors i curadors del projecte:

Marta Huertas: fotografia

Dídac Rocher: producció i coordinació

 

Assessors (h)originals:

Ferran Garcia Mallol

Josep Pedrals

Meritxell Cucurella-Jorba

Jaume C. Pons Alorda

Núria Isanda

 

Organitzen i produeixen:

Arts Santa Mònica i Institució de les Lletres Catalanes

 

Col·labora:

16è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

 

Disseny exposició:

Usquam 3

 

Disseny i maquetació del llibre:

Mariona Maresma, itemvirtual

Vet aquí un projecte fotogràfic, que esdevé crònica i document d’una generació literària, la nascuda i recitada al Bar Horiginal del barri del Raval de Barcelona,   un espai que ha contribuït a fer-la madurar la poesia del país. L’H. ha estat per a tots paisatge, escenari, marc, cau, territori amic, bressol deconxorxes i refugi d’exiliats de comarques llunyanes, abeurador, terreny de cacera,santuari, inici de nits agitades, abocador d’eufòries i també d’angoixes i neguits, d’esgrima verbal i rituals de seducció. Més enllà del recital, la poesia pren altres formes. 640 nits, llegint veus, mesurant silencis, afinant sorolls, vampiritzant l’energia del jovent i del talent més madur.

Un llibre per retratar el 4 Gats del segle XXI, 74 poetes i el poema que han triat per representar-los, amb l’afegit de textos dels fundadors i programadors de l’Horiginal i la vistió crítica de Jordi Marrugat.

bottom of page